Slappe boterhammen en droge koek werken niet mee aan een lekker vakantiegevoel. Start de vakantie al onderweg, en verras jezelf en andere met heerlijke on-the-road-suprises ;)!

Avocadowrap

Gemakkelijk, zo gemaakt en perfect te bewaren. En ohja… Ook waanzinnig lekker!

Totale tijd: 10 min
Porties: 2 personen
 
Ingrediënten
  • 1 klein(e) Avocado
  • 1 half/halve Paprika, alle kleuren
  • 1 middelgroot/middelgrote Tomaat
  • 2 klein(e) Lente-ui
  • 2 druppel(s) Citroensap
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) Peper
  • 1 hoeveelheid (naar smaak) Zout
  • 2 groot Tortilla/wrap (maïspannenkoek)
  • 1 eetlepel(s) Room, 8% vet
  • 1/2 krop(pen) Sla, ijsbergsla
Instructies

 

  1. Schil de avocado
  2. Verwijder de pit en snij het overgebleven deel in stukjes.
  3. Was de paprika en de tomaat en snij ook deze in stukjes.
  4. Snij de lente-ui in ringetjes.
  5. .Meng de avocado, de paprika, de tomaat en de lente-uitjes en besprenkel met wat citroensap.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Vouw de randen een beetje naar binnen zodat bij het oprollen de vulling er niet uit komt.
  8. Rol de wraps stevig op. Snij ze vlak voor het opdienen doormidden.
  9. Leg de tortilla’s elk op een plat bord en bestrijk ze met de room. Bedek de tortilla’s met de ijsbergsla en verdeel er dan gelijkmatig het avocadomengsel over.

Spinazie quiche met Camembert

Hartige- en kaas liefhebbers, dit is ‘m!

Totaal tijd: 60 min          / voorbereiding 15 min          / kook tijd 45 min
Porties personen

Ingrediënten

  • 6 blaadjes hartige taart deeg
  • 600 gram spinazie
  • olijfolie
  • 6 ei
  • 125 gram creme fraiche
  • 4 takjes tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
  • 1 el paneermeel
  • 15 cherrytomaatjes
  • 100 gram Camenbert
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het hartige taart deeg uit de vriezer en laat ontdooien.
  3. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en laat de spinazie slinken, het hoeft niet in 1 keer in de pan. Voeg nieuwe spinazie toe zodra het geslonken is.
  4. Neem een kom en klop daarin de eieren los met de creme fraiche, tijm en peper en zout.
  5. Neem je ovenschaal en bedek hem met het hartige taart deeg. Strooi over de bodem wat paneermeel, dit neemt eventueel vocht op.
  6. Verdeel de geslonken spinazie over de bodem. Snij de tomaatjes in kwarten en verdeel ook deze over de schaal, giet daar het eiermengsel overheen.
  7. Snij de camenbert in plakjes en leg dit op de top.
  8. Bak de quiche 45 minuten in de oven. Controleer of de eieren gestold zijn door er even met een vorkje in te prikken. Als het nog vochtig is moet hij nog iets lange

Vegetarische ei muffins 

Deze vegetarische ei muffins zijn om bij weg te smelten en ook nog erg handzaam.

Totaal tijd: 40 min          / voorbereiding 10 min          / kook tijd 30 min
Porties  6 personen
 
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 5 gr bieslook
  • 1 kleine paprika
  • 2 lente uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr doperwten
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 15 ml melk
  • Peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Kook de doperwten in 3 minuten beetgaar.
  3. Snijd de paprika en knoflook in kleine stukjes en bak dit 5 minuten.
  4. Snijd de lente uien in ringen en de bieslook fijn.
  5. Meng de eieren in een kom met peper, zout, bieslook, melk en mix dit goed met een garde.
  6. Neem de siliconen vormpjes en verdeel onderin de paprika, doperwten en lente ui.
  7. Verdeel hier overheen een beetje geitenkaas in elk vormpje en daarover het eimengsel.
  8. Bak de ei muffins af in de oven voor  25 tot 30 minuten, het ei moet volledig gestold zijn.