Welke chocolade is de beste voor uw chocoladefontein?

Wij hebben het antwoord voor u!

 

De chocoladefonteinen wie kent ze niet? Samen aan tafel gezellig met familie of vrienden aller lekkers in de chocolade dippen. Maar welke chocolade is nou de beste voor een chocoladefontein? Niet alle soorten zijn geschikt voor het apparaat. Daarom wat leuke tips over het gebruik van een chocoladefontein.

Je kunt lang niet alle soorten chocolade gebruiken in een chocoladefontein, ook al staat er op de verpakking fonduechocolade dat hoeft niet te zeggen dat die er geschikt voor zijn. De samenstelling van chocolade moet namelijk zo zijn dat deze omhoog gepompt kan worden en zodra de chocolade naar beneden glijdt niet meteen hard word. Onbewerkte ‘rauwe’ chocolade kan je ook niet gebruiken omdat deze niet vloeibaar genoeg is.

Het makkelijkste is natuurlijk om chocolade te kopen die speciaal voor de fontein is gemaakt, maar er zijn ook andere opties. Je kan ook gewoon zelf de chocolade maken voor de chocoladefontein. Dat gaat vervolgt: 1 eetlepel cacaoboter op 300 gram chocolade ( je kan je eigen chocola uitkiezen). In plaats van cacaoboter kun je ook plantaardige olie gebruiken, zorg dan wel dat je smaakloze plantaardige olie gebruikt bijvoorbeeld slaolie. Heb je toevallig ook couverture chocolade in huis dan is het toevoegen van een kwart eetlepel per 300 gram al voldoende.

Om is een keer iets nieuws te proberen kan je ook gekleurde chocolade gebruiken. Deze kan je ook zelf maken met hulp van kleurstof daarvoor heb je witte Chocolade nodig.

 

Bron :

Culy 
items4you